V spoločnosti Finanzpartner dlhodobo podporujeme princípy spoločensky zodpovedného podnikania. O náš obchodný úspech sa chceme podeliť aj s komunitou, v ktorej pôsobíme. Už viac ako 5 rokov spolupracujeme s občianskym združením Svetielko nádeje. Keď sme sa dozvedeli o ich zbierke na nové prepravné auto pre choré deti, neváhali sme ani na chvíľu.

Svetielko nádeje je najstaršie občianske združenie svojho druhu, bolo založené v roku 2002 a zameriava sa na zlepšovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín. Pomoc sa delí na dve hlavné oblasti – pomoc detským onkologickým pacientom a detský mobilný hospic, ktorý je zameraný na bezplatné poskytovanie paliatívnej starostlivosti nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom v ich domácom prostredí.

Naša spolupráca s občianskym združením Svetielko nádeje začala ešte v roku 2019. Odvtedy ju každoročne finančne podporujeme, pretože veríme v zmysluplnosť ich práce.

Na jeseň minulého roka zorganizovalo občianske združenie crowdfundingovú zbierku na financovanie kúpy nového vozidla do prepravnej služby Svetielka nádeje.

„Od vzniku prepravnej služby sme vykonali veľké množstvo prepráv po Slovensku, ale aj do zahraničia, kde sú deti taktiež operované. Je pochopiteľné, že autá, ktoré máme k dispozícii, treba často obmieňať, aby spĺňali bezpečnostný a zdravotný štandard pre našich pacientov,” vysvetľuje riaditeľ Svetielka nádeje Ing. Igor Obšajsník, „Preto sme sa rozhodli spustiť projekt Auto nádeje – veľká pomoc malým hrdinom.”

Cieľom kampane bolo vyzbierať 45 000 eur na kúpu nového prepravného vozidla. Do zbierky sa zapojilo 530 individuálnych či firemných darcov, ktorým sa nakoniec podarilo prispieť až neuveriteľných 70 210 eur.

Naša spoločnosť Finanzpartner a jej predseda predstavenstva JUDr. Eduard Nagy patria z hľadiska výšky a pravidelnosti príspevkov k najvýznamnejším donorom Svetielka nádeje. Pri zbierke na nové prepravné vozidlo sme nemohli chýbať a opäť sme podporili dobrú vec. Značka Finanzpartner si tak spolu s inými silnými značkami (ako napríklad COOP Jednota, Martinus, Železiarne Podbrezová), našla svoje čestné miesto aj na ďakovnom polepe nového vozidla.

Vďaka tejto zbierka a vyzbieranej sume mohlo občianske združenie zakúpiť Auto nádeje už na konci roka 2023. Auto sa odvtedy plne využíva a za necelé 2 mesiace najazdilo s detskými pacientmi už vyše 10 000 kilometrov. Zvyšok prostriedkov z kampane bude použitý na dlhodobú prevádzku auta, nákup pohonných  hmôt a servisné náklady.

Našou najväčšou odmenou je však dobrý pocit, že sme opäť mohli podporiť správnu vec a pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.